Naiset arkistoon ! – Yksityiset keskusarkistot ry:n kampanja

 

Viime vuosina on ilmestynyt mielenkiintoisia tutkimuksia, elämäkertoja ja historiallista fiktiota naisista. He ovat usein niin sanottuja unohdettuja naisia, jotka ovat kuitenkin olleet aikansa merkittäviä taiteilijoita, kirjailijoita, liikenaisia, yhdistysaktiiveja, urheilijoita ja kulttuurivaikuttajia.

Naiset ovat usein jääneet miesten varjoon ja vasta näin jälkeenpäin heidän merkityksensä yhteiskunnan eri aloilla on tehty näkyväksi. Arkistoista löytyvät aineistot mahdollistavat heidän nostamisensa ylös unohduksesta. Valitettavasti vielä tänä päivänäkin naisten aineistojen osuus monien arkistojen kokoelmista on vähäinen.

Kuvamme yhteiskunnasta ja sen kehityksestä jää vajavaiseksi, jos emme saa arkistoihin talteen myös naisten aineistoja. Ne valottavat, miltä yhteiskunta ja elämä ovat näyttäneet eri aikoina. Naisten aineistot ovat myös tärkeää lähdeaineistoa arjen historian, sosiaali- ja kulttuurihistorian sekä vaikkapa paikallishistorian tutkimukselle. Myös sukututkijoille nämä aineistot voivat olla todellinen kultakaivos.

Yksityiset keskusarkistot ry haluaa tuoda esille, miten tärkeää on saada talteen lisää naisten aineistoja ja varmistaa, että jälkipolville välittyy rikas ja monimuotoinen kuva naisista yhteiskunnan toimijoina. Haluamme muistuttaa naisia siitä, että myös heidän aineistonsa ovat tärkeitä, mielenkiintoisia ja hyödyllisiä jälkipolville. Aineistojen tallentaminen tulevia sukupolvia varten on aloitettava tänään!

Ota yhteyttä ja luovuta aineistoa.

Lue lisää  Naiset Arkistoon!